Loading...

Manastirea Cârtisoara

~ Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel ~ 

La 3 km de la Păstrăvăria Albota în drum spre Bâlea (5 min. cu maşina, 45 min. de mers).
Mănăstirea „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel” Cârţişoara, asemenea tuturor mănăstirilor ortodoxe, este un locaş sfânt de rugăciune, de dreaptă închinare şi slujire ortodoxă adusă lui Dumnezeu. Reînfiinţată în 1990 pe locul unui vechi schit de călugări, ce fusese ridicat prin purtarea de grijă a Domnului Ţării Româneşti, Mircea cel Bătrân, în jurul anilor 1400, spre a fi un avanpost de rezistenţă împotriva expansiunii catolicismului, aflat atunci în acapararea de noi teritorii. Mănăstirea nu este obiectiv turistic, nu este loc de plimbare, de agrement, sau muzeu, nu este o anexă sau obiectiv al vreunei companii sau firme de turism care îşi promovează interesele pe seama folosirii imaginii mănăstirii.
Vizitatorii şi pelerinii care calcă pragul Sfintei Mănăstiri sunt bineveniti atât timp cât aceştia intră cu evlavie crestină, cu frică de Dumnezeu, cu credinţă şi respect faţă de Sfântul lăcaş.
Părintele Dimitrie P. „O lămurire, spre luare aminte !”  (mail primit în 31.03.07 de „Dimitrie Pp.” < parintele_dimitrie@yahoo.com)