Loading...

Ferma noastră Cârţişoara

Ferma Cârtisoara

La cca 7 km de la Păstrăvărie, în localitatea Cârţişoara, de la animalele noastre obţinem produse din carne şi lapte pe care le servim în restaurantul pensiunii.
În ferma Cârţişoara, într-un cadru natural şi ecologic, puteţi vizita şi observa: oi, capre, vaci, bivoli de apă, bovine Angus, cai, iepuri, raţe.

Aici este indeplinit visul ECO!

Încercaţi să vă imaginaţi un colţ de rai… la Păstrăvaria Albota unde, din înălţimile munţilor curge apă limpede şi curată, trece cu putere prin micro-hidrocentrala proprie producând curent electric… apoi, puternic oxigenată, curge în bazinele cu păstrăvi (Curcubeu şi Fântânel) ce sunt valorificaţi în bucătăria din restaurant. Întreg procesul de creştere a păstrăvilor este atent supravegheat, cunoscut fiind faptul că păstrăvul trăieşte şi se dezvoltă doar în ape curate şi limpezi de munte.
În brutăria noastră, pe vatră se coace pâinea. Carnea provenită de la animalele din ferma noastră trece prin carmangerie şi afumătoare, camera de maturare şi zvântare… unde este prelucrată şi transformată în mezeluri. Brânzeturile provin de la atelierul nostru de prelucrat lapte/brânză din loc. Poieniţa.
La Albota se obţin alimente proaspete şi autentice, printr-un lanţ ecologic în care fiecare verigă este producţie proprie. Aceste produse stau la baza mâncărurilor servite în restaurantul Complexului Albota, cât şi în punctul propriu de valorificare din Sibiu: Restaurant Hermania.

Visul de a trăi într-un mediu nepoluat şi de a şti de unde provine ceea ce mănânci – a devenit aici realitate.

Păstrăvăria Albota şi ferma de la Cârţişoara
prezentare in emisiunea „Ferma”, TVR2, 16.06.2013