Păstrăvăria Albota, Arpașu de Sus 505, 557016, Sibiu

albota-logo.png

Paradis de vacanță în Carpați

Păstrăvăria Albota

Situat la poalele Munților Carpați, în pitoreasca Vale a Arpășelului și înconjurat de Rezervația Naturală Arpășel, muchia Albota și de mărețul vârf „Vânătoarea lui Buteanu” (2507 m), Complexul Albota reprezintă o oază de sănătate.

O vizită la Albota va dezvălui:

 • Lacurile de pescuit, unde puteți închiria undițe/lansete ca să vă puteții bucura de un pescuit relaxant, apoi puteți cumpăra peștele proaspăt prins;
 • Ferma proprie cu vaci, bivoli, bovine Angus, capre, oi, iepuri, cai, măgari, etc;
 • Pășunile noastre (> 1.000 de hectare), cu peste 2.000 de animale;
 • Cele două sere pentru legume proaspete și verdețuri;
 • Restaurantul cu cele două terase și o mare grădină de vară.

Complex Albota oferă o gamă largă de facilități și servicii:

 • 40 de camere confortabile concepute în stil rustic, cu o tentă modernă;
 • Loc de Camping, Bungalowuri, Tabăra pentru copii;
 • trei săli de conferințe cu o capacitate de la 12 la 100 de persoane
 • o varietate de activități de agrement, precum ciclism, sporturi, hidroterapie, drumeții și obiective turistice din zonă, sauna, jacuzzi
 • foc de tabără pentru grupuri de minim 15 persoane
Albota Harta Servicii Agrement

Complexul Albota

 1. Lac pescuit
 2. Chioșc vânzare păstrăvi
 3. Hidroterapie
 4. Bănci Hidroterapie
 5. Biciclete
 6. Saună, Jacuzzi
 7. Mese Ping-Pong
 8. Teren sport artidicial
 9. Pavalion conferințe
 10. Grădina de vară
 11. Loc de joacă
 12. Observator
 13. Piscină
 1. Micro-Hidrocentrală
 2. Magazin vânzare produse proprii
 3. Brutărie
 4. Carmangerie
 5. Afumătoare
 6. Camere zvântat
 7. Beciuri
 8. Solar
 9. Cabanele B,C,D
 10. Îmbuteliere apă
 11. Dușuri
 12. Bungalow
 13. Tabăra

Agrement

Complexul Albota este o destinație de recreere pentru toate sezoanele. Aici se pot practica diverse activități, de la pescuit și mersul cu bicicleta, la plimbări cu barca sau canoe și drumeții. Terenul nostru sportiv nou amenajat vă invită să jucați tenis, fotbal sau handbal. În lacul nostru de hidroterapie, puteți redescoperi bucuria și vitalitatea copilăriei. În piscină, saună și jacuzzi vă puteți destinde.

De asemenea, puteți alege să vizitați Abația Cisterciană din Cârţa, situată la aproximativ 15 km de Albota pe DN1. Poate doriți să vă bucurați de o plimbare până la ferma noastră din Cârţişoara sau până la Mănăstirea de maici Cârţişoara, împreună cu cei dragi.

Bărci/Canoe

Complexul Albota, situat în Arpaşu de Sus, oferă o oportunitate interesantă de a va plimba cu barca sau cu canoe. Această activitate este minunată pentru a explora împrejurimile uluitoare dintr-o perspectivă unică, pe apă.

Indiferent dacă alegeți o plimbare liniștită cu barca sau o excursie aventuroasă cu canoe, acest serviciu va adăuga, fără îndoială, o experiență palpitantă șederii dumneavoastră la Complexul Albota.

Disponibil exclusiv pentru activități de consolidare a echipei (team building).

Biciclete

Complexul Albota oferă un serviciu de închiriere de biciclete de top. Bicicletele sunt echipate cu frâne cu disc, asigurând o experiență sigură și confortabilă pentru călătorii. Bicicletele pot fi utilizate pentru a explora împrejurimile, Complexul fiind în apropiere de atracțiile turistice populare, ceea ce face serviciul de închiriere de biciclete o opțiune excelentă pentru vizitatori.

Tarif: 10 Lei/ora/pers

Drumeții

Complexul Albota este situat într-o locație idilică în Munții Făgăraș, între Sibiu și Brașov, oferind numeroase activități recreative, inclusiv drumeții. Drumețiile pot fi efectuate prin împrejurimile pitorești ale complexului sau în Munții Făgăraș, care oferă un peisaj natural deosebit. Drumeţiile montane pot dura între 2 şi 8 ore şi au diferite grade de dificultate, atât vara cât şi iarna. Traseele marcate vă oferă posibilitatea să vă bucuraţi de frumuseţea Munților Făgăraș.

Foc de tabără

Serviciul nostru de foc de tabară este ideal pentru grupurile mari. Oferim o experiență de neuitat sub cerul înstelat, cu un foc de tabără cald și liniștitor. Grupurile pot savura mese gustoase pregătite la foc deschis, pot cânta cântece de tabără sau pot povesti în jurul focului. Ne asigurăm că toate nevoile sunt satisfăcute, inclusiv securitatea și confortul tuturor participanților. Este o ocazie excelentă pentru colegi, prieteni sau familii să se adune, să se relaxeze și să se bucure de natură în cel mai autentic mod.

Tarif: 400 Lei/grup; Grup de minim 15 pers.

Hrănirea

păstrăvilor

Serviciul de hrănire al păstrăvilor de la Complexul Albota reprezintă o activitate unică și încântătoare. Zilnic, înainte de apusul soarelui aveți oportunitatea de a interacționa cu natura într-un mod mai personal, prin hrănirea păstrăvilor crescuți în bazinele noastre.

Hrana acestora este una specială, fiind potrivită pentru nevoile lor nutriționale. Este o oportunitate excelentă pentru a învăța mai multe despre comportamentul păstrăvilor și pentru a vă bucura de frumusețea liniștită a mediului înconjurător.

Loc de joacă

pentru copii

Complexul Pastravaria Albota oferă un loc de joacă pentru copii, care este o adevărată atracție pentru cei mici. Locul de joacă este dotat cu leagăne, tobogane, căsuţe din lemn şi saltele, de care cei mici se pot bucura în voie consumându-şi energia.

Locul de joacă este sigur și bine întreținut, asigurând o experiență plăcută și distractivă pentru copii, în timp ce părinții se pot relaxa și se pot bucura de peisajul montan.

Pescuit

Serviciul nostru de pescuit oferă o experiență de neegalat pentru amatorii acestui sport relaxant. Aici, puteți pescui în lacurile noastre special amenajate. Indiferent de anotimp, vara sau iarna, pescuitul la noi este o aventură în sine.

Pentru confortul și siguranța dumneavoastră, oferim echipament de pescuit de calitate, precum și instrucțiuni despre reguli de pescuit și măsuri de siguranță.

Tarif pescuit cu undiţa: 10 Lei/ora
– inclus în preţ este: 1 undiţă, momeală, găleată
– peştele prins trebuie cumpărat! Se plăteşte la kg;

Preţ Păstrăvi: 35 Lei/kg.
Taxă de eviscerat: 5 Lei/kg (dacă îngrijitorul are timp).

Piscină

Serviciul de piscină oferit la Pastravaria Albota este un element de lux ce aduce o nota de relaxare și recreere în mijlocul naturii. Acesta include o piscina in aer liber, disponibilă sezonier, de unde oaspeții pot admira frumusetea muntilor înconjurător.

Complexul ofera, totodata, diverse tipuri de saune si piscine, alături de terapii relaxante, pentru a asigura o experiență relaxantă pentru toți oaspeții.

Piscina în aer liber este deschisă din 1 mai până la 30 septembrie, în funcție de condițiile meteorologice.

Tenis de masă

Complexul Albota oferă serviciul de tenis de masă pentru cei care doresc să se distreze și să-și testeze reflexele. Acest serviciu este disponibil pentru toate vârstele, oferind oportunitatea de a se bucura de un joc casual sau de a organiza competiții prietenoase.

Echipamentul necesar, cum ar fi paletele de ping-pong, este furnizat de complex, asigurând astfel că oaspeții pot începe jocul imediat. În plus, acest serviciu este gratuit, ceea ce face ca tenisul de masă să fie o opțiune excelentă pentru petrecerea timpului liber în complexul Albota.

Program sală: 8.00 – 22.00

Hidroterapia

Complexul Albota oferă un serviciu de hidroterapie de înaltă calitate, menit să îmbunătățească sănătatea și bunăstarea oaspeților. Hidroterapia implică utilizarea apei în diferite forme și temperaturi pentru a stimula vindecarea și promovarea sănătății.

În cadrul complexului, această terapie poate include băi cu apă caldă sau rece, băi cu jeturi de apă, sau chiar exerciții în apă. Este o metodă naturală și eficientă de a ameliora o serie de afecțiuni, inclusiv dureri musculare, stres, insomnie și multe altele. Serviciile de hidroterapie sunt oferite într-un cadru relaxant, care încurajează vindecarea și relaxarea.

Teren de sport

Complexul Albota oferă o gamă largă de activități sportive pe terenul său de sport. Acest teren artificial este perfect amenajat pentru o varietate de sporturi, inclusiv fotbal, handbal și volei. Aceasta oferă ocazia pentru oaspeți să se bucure de activități în aer liber, înconjurat de frumusețea munților Făgăraș.

Terenul de sport este doar una dintre multele facilități disponibile la Complexul Albota, care își propune să ofere o experiență de vacanță completă și diversificată pentru toți oaspeții.

Tarif închiriere: 50 Lei/ora